JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Palstat

Nälkäinen kerhotäti  – juttu­sar­jassa muistellaan seura­kun­ta­e­lämän sattumuksia

Arkistokuva. Kuva: Aarne Ormio/Kirkon kuvapankki. Kuvankäsittely: Sirkku Muhli

Arkistokuva. Kuva: Aarne Ormio/Kirkon kuvapankki. Kuvankäsittely: Sirkku Muhli

Aarne Ormio/Kirkon kuvapankki

30.8.2021
Sirkku Muhli

Eräs työn­te­ki­jä muis­te­li, kuin­ka oli uran­sa al­ku­vuo­si­na har­joit­te­li­ja­na 90-lu­vul­la seu­ra­kun­nan päi­vä­ker­hos­sa. Työ oli an­toi­saa ilois­ten las­ten ja osaa­van ker­ho­noh­jaa­jan kans­sa. Ker­ho­noh­jaa­jan oma­kin lap­si oli ker­hos­sa mu­ka­na, mut­ta muut lap­set ei­vät sitä tien­neet ei­kä sen ker­to­mis­ta pi­det­ty tar­peel­li­se­na.

Ker­ho­päi­vän ko­ho­koh­ta oli tie­tys­ti ruo­ka­tau­ko. Lap­sil­la oli omat eväät mu­ka­na. Ruo­ka­ru­kouk­sen jäl­keen hil­jen­nyt­tiin naut­ti­maan eväis­tä. Ker­ho­noh­jaa­jan oma lap­si oli vä­hän huo­no syö­mään, ja osa eväis­tä tup­pa­si jää­mään syö­mät­tä. Täs­sä vai­hees­sa oh­jaa­ja teki ku­ten äi­dit usein, na­pos­te­li lap­sen­sa lo­put eväät.

Syk­syn ede­tes­sä har­joit­te­li­ja huo­ma­si las­ten käy­tök­ses­sä jo­tain omi­tuis­ta. Kun ruo­ka­tun­ti al­koi, niin tun­nel­ma vä­hän muut­tui. Lap­set al­koi­vat pä­lyil­lä ker­ho­noh­jaa­jaa ja var­sin­kin, jos hän liik­kui eväs­te­lyn ai­ka­na, niin pie­net kä­det siir­tyi­vät ikään kuin suo­je­le­maan eväi­tä. Syy­kin sel­vi­si; lap­set luu­li­vat, et­tä ker­ho­tä­ti syö koh­ta hei­dän­kin evään­sä. No, lo­pul­ta asia sel­vi­tet­tiin ja kaik­ki sai­vat taas rau­han eväs­tau­koon.

Lue lisää aiheesta

Päivän psalmi

Luetuimmat

Digilehti

Epaper cover

Digilehti

Epaper cover