JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Hollolan kirk­ko­val­tuusto: Kuhmoisten ja Padasjoen kappe­li­seu­ra­kunta jaetaan kahtia – vastaesitys jäi ilman kannatusta

Padasjoelle (kuvassa) ja Kuhmoisiin on muodostumassa omat kappeliseurakunnat, kun Kuhmoisten-Padasjoen kappeliseurakunta jaetaan kahtia.

Padasjoelle (kuvassa) ja Kuhmoisiin on muodostumassa omat kappeliseurakunnat, kun Kuhmoisten-Padasjoen kappeliseurakunta jaetaan kahtia.

17.2.2022
Teemu Leppänen

Hol­lo­lan kirk­ko­val­tuus­to hy­väk­syi Kuh­mois­ten-Pa­das­jo­en kap­pe­li­seu­ra­kun­nan lak­kaut­ta­mi­sen ja kah­den eril­li­sen kap­pe­li­seu­ra­kun­nan pe­rus­ta­mi­sen.

Muu­tos as­tuu voi­maan si­ten, et­tä Kuh­mois­ten kap­pe­li­seu­ra­kun­ta ja Pa­das­jo­en kap­pe­li­seu­ra­kun­ta aloit­ta­vat toi­min­tan­sa 1.1.2023. Pää­tös on alis­tet­ta­va vie­lä tuo­mi­o­ka­pi­tu­lin vah­vis­tet­ta­vak­si. Kirk­ko­val­tuus­to hy­väk­syi muu­tok­sen tiis­tai­na pi­tä­mäs­sään ko­kouk­ses­sa kirk­ko­neu­vos­ton esi­tyk­sen mu­kai­ses­ti.

Kirk­ko­val­tuu­tet­tu Ris­to Oja­la Kuh­moi­sis­ta esit­ti ko­kouk­ses­sa vas­ta­e­si­tyk­sen, joka ei saa­nut kan­na­tus­ta. Hol­lo­lan seu­ra­kun­nan tie­dot­teen mu­kaan Oja­la piti eriyt­tä­mis­tä "riit­tä­mät­tö­mä­nä ja vir­heel­li­se­nä". Oja­lan pe­rus­te­lu­jen mu­kaan pää­tös kap­pe­li­seu­ra­kun­nan ja­ka­mi­ses­ta on en­ne­nai­kai­nen, kos­ka kap­pe­li­seu­ra­kun­ta on toi­mi­nut vas­ta vii­si vuot­ta, jois­ta puo­let poik­keu­so­lois­sa pan­de­mi­an ta­kia. Tämä ei Oja­lan mu­kaan ole an­ta­nut kun­nol­lis­ta mah­dol­li­suut­ta kap­pe­li­seu­ra­kun­nan toi­min­taan.

Risto Ojala.

Risto Ojala.

Lue lisää aiheesta

Päivän psalmi

Luetuimmat

Digilehti

Epaper cover

Digilehti

Epaper cover