JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Palstat

Reissussa rähjääntyy – juttu­sar­jassa muistellaan seura­kun­ta­e­lämän sattumuksia

Kuvituskuva. Kuva: Canva.

Kuvituskuva. Kuva: Canva.

Canva

20.5.2022
Sirkku Muhli

Pas­to­ri Ris­to Ran­ta­ka­ri jär­jes­ti usei­ta mat­ko­ja mm. Ruot­siin lai­val­la ris­teil­len. Bus­si sa­ta­maan oli enim­mäk­seen täyn­nä van­hem­pia rou­vas­hen­ki­löi­tä, ja mat­koil­la oli iloi­nen tun­nel­ma. Erääl­lä reis­sul­la me­rel­lä nou­si myrs­ky, ja se tie­si lai­vas­sa ai­ka­mois­ta kei­ku­tus­ta. Jäl­keen­päin Ris­to ku­vai­li kirk­ko­her­ran­vi­ras­tos­sa mat­kaa hy­vin konk­reet­ti­ses­ti. Kun tul­tiin koh­taan, jos­sa lai­va keik­kui kyl­jel­tä toi­sel­le, Ris­to heit­täy­tyi vi­ras­ton lat­ti­al­le näyt­tä­mään, mi­ten kaik­ki lai­vas­sa kont­ta­si­vat. Ke­nel­le­kään ei jää­nyt epä­sel­väk­si, et­tei­kö hän teh­nyt työ­tään täy­sil­lä.

Pa­luu­mat­kal­la bus­si py­säh­tyi Mänt­sä­läs­sä ja nau­tit­tiin pii­ra­kat na­kil­la. Ris­ton pa­pin­salk­ku kui­ten­kin unoh­tui py­säh­dys­pai­kal­le. Lah­des­sa hän sit­ten soit­ti vi­ras­tos­ta ky­sei­seen paik­kaan ja sel­vit­ti hy­vin mo­ni­sa­nai­ses­ti salk­kun­sa unoh­ta­mis­ta ja sen si­säl­töä. So­vi­tus­ti salk­ku lai­tet­tiin tu­le­maan seu­raa­val­la bus­sil­la Lah­teen. Salk­ku tuli ja myös sen si­säl­le lai­tet­tu mau­kas ham­pu­ri­lai­nen.

Lue lisää aiheesta

Päivän psalmi

Luetuimmat

Digilehti

Epaper cover

Digilehti

Epaper cover