JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Palstat

"Kalliolla sävelsin isälle laulun" – juttu­sar­jassa lukijat kertovat pyhistä paikoistaan

Jouni Kuikka. Kuva: Laura Visapää

Jouni Kuikka. Kuva: Laura Visapää

Laura Visapää

27.3.2023
Laura Visapää

"Pyhä paik­ka­ni on Sii­ka­nie­men lei­ri­kes­kuk­sen ran­ta­kal­lio sau­nan lä­het­ty­vil­lä. Kal­lio liit­tyy isää­ni. Isä­ni oli vii­mei­si­nä päi­vi­nään Sii­ka­nie­mes­sä lei­ril­lä. Tuos­ta lei­ris­tä on muis­to­na va­lo­ku­va, jos­sa isä ha­laa puu­ta. Sii­ka­nie­mes­tä hä­net vie­tiin sai­ras­koh­tauk­sen saa­nee­na sai­raa­laan, jos­sa hän nuk­kui pois muu­ta­man päi­vän pääs­tä. Tuol­la kal­li­ol­la olen mon­ta ker­taa käy­nyt muis­te­le­mas­sa isää­ni ja it­se rau­hoit­tu­mas­sa. Kal­li­ol­la sä­vel­sin isän muis­tol­le myös lau­lun. Kal­lio on paik­ka, jos­sa mi­nun on hyvä ol­la: ve­den ää­res­sä, eh­kä ki­ta­ra kä­des­sä, se on py­hää.

Toi­nen pyhä asia on mu­siik­ki. Teen va­paa­eh­tois­työ­tä soit­ta­mal­la, lau­la­mal­la ja ve­tä­mäl­lä mu­siik­ki­bin­goa esi­mer­kik­si Mie­te ry:n ja Di­lan ti­lai­suuk­sis­sa. En suos­tu ot­ta­maan käyn­neis­tä­ni ra­haa. Mu­sii­kil­la kä­sit­te­len omia tun­tei­ta­ni ja jaan nii­tä myös tois­ten kans­sa. Mu­siik­ki tuo ma­sen­tu­nei­suu­den ar­kee­ni iloa ja an­taa syyn läh­teä ko­toa liik­keel­le. Kun ja­kaa pie­nen het­ken tois­ten kans­sa, on va­paa omis­ta mur­heis­taan. Elä­mäs­sä pi­tää ol­la asi­oi­ta, jois­ta saa iloa ja jot­ka aut­ta­vat jak­sa­maan huo­not­kin päi­vät."

Jou­ni Kuik­ka, Lah­ti

Lue lisää aiheesta

Päivän psalmi

Digilehti

Epaper cover

Digilehti

Epaper cover