JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Palstat

Eväät vaihtuivat – juttu­sar­jassa muistellaan seura­kun­ta­e­lämän sattumuksia

Lehtileike Etelä-Suomen Sanomista 31.12.1987. Kuva: Sirkku Muhli

Lehtileike Etelä-Suomen Sanomista 31.12.1987. Kuva: Sirkku Muhli

Sirkku Muhli

30.6.2021
Sirkku Muhli

80-lu­vul­la seu­ra­kun­tien ta­pah­tu­mail­moi­tuk­set koot­tiin tie­do­tus­toi­mis­tos­sa ja jul­kais­tiin ESS:ssa. Tie­dot otet­tiin vas­taan pu­he­li­mit­se, hen­ki­lö­koh­tai­ses­ti tai si­säi­sen pos­tin kaut­ta pur­jeh­ti­neel­la lip­pu­sel­la. Il­moi­tuk­sen ko­ko­a­mi­sen suu­rim­pia haas­tei­ta oli­kin ot­taa sel­vää kai­kis­ta li­puis­ta ja la­puis­ta. Haas­te oli eri­tyi­sen suu­ri tuu­raa­jil­la, joil­le si­säi­nen sa­nas­to ei ol­lut vie­lä ihan tut­tua.

Erääl­lä työn­te­ki­jäl­lä oli ta­pa­na kir­joit­taa kä­sin pis­te sel­lai­sek­si pie­nek­si ym­py­räk­si, kuin o-kir­jain. Li­säk­si hän käyt­ti ly­hen­tei­tä, jol­loin pie­ni­muo­toi­nen sana-ar­voi­tus oli val­mis. Esi­mer­kik­si tois­tu­va ta­pah­tu­ma Raa­mat­tuil­ta oli ly­hen­net­ty­nä R.ttuil­ta. Kos­ka se pie­ni pis­te oli kuin o, niin täs­tä muo­dos­tui sana Rot­tuil­ta.

Tuu­raa­ja poh­ti, et­tä ei­hän täl­lais­ta Rot­tua ole ole­mas­sa­kaan – sen täy­tyy ol­la Pot­tu. Si­ten ta­pah­tu­ma il­moi­tet­tiin leh­des­sä Pot­tuil­ta­na. Va­ki­o­kä­vi­jät toki ar­va­si­vat vir­heen ja tie­si­vät ot­taa Raa­mat­tun­sa mu­kaan. Ta­ri­na ei ker­ro, kuin­ka moni tuli tyh­jin vat­soin ja näl­käi­sel­lä asen­teel­la. Ole­tet­ta­vas­ti he­kin tu­li­vat ra­vi­tuik­si.

Lue lisää aiheesta

Päivän psalmi

Luetuimmat

Digilehti

Epaper cover

Digilehti

Epaper cover