JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Palstat

Äidin sylissä ja isän reppu­se­lässä – päivä­ker­ho­laiset juttelivat pyhistä paikoista

Sini, Ella, Lenni, Jesper ja muut päiväkerholaiset keskustelivat Pyhästä paikasta. Kuva: Laura Visapää

Sini, Ella, Lenni, Jesper ja muut päiväkerholaiset keskustelivat Pyhästä paikasta. Kuva: Laura Visapää

Laura Visapää

15.10.2021
Laura Visapää

Äi­din sy­lis­sä on tur­val­lis­ta is­tua ja hyvä ol­la, vaik­ka ei mi­tään ju­tel­tai­si­kaan. Isän rep­pu­se­läs­sä tun­tuu tur­val­li­ses­ta, kun isä kä­ve­lee met­säs­sä ja muu­al­la ul­ko­na. Ko­to­na on tur­val­lis­ta ol­la, kun siel­lä on isä ja äi­ti.

SiI­loin tun­tuu hy­väl­tä, kun ha­laa pik­ku­sis­koa ja kun ha­la­taan sa­maan ai­kaan, se tun­tuu iha­nal­ta. Pik­ku­vel­jen, äi­din ja mum­min ha­laa­mi­nen tun­tuu hy­väl­tä.

Tääl­lä päi­vä­ker­hos­sa on tur­val­li­nen ol­la, kun tääl­lä on läm­min­tä ja iha­naa ja ker­ho­ka­ve­rit. Sil­loin on hyvä ol­la, kun sy­ty­te­tään kynt­ti­lä. Päi­vä­ker­hon ala­ker­ras­sa on tau­lu, jos­sa Jee­sus moik­kaa mi­nul­le.

Met­säs­sä on hyvä ol­la, kun siel­tä löy­tyy mus­ti­koi­ta ja mui­ta mar­jo­ja. Puun vie­res­sä on hyvä ol­la, kun sii­hen voi kii­ve­tä. Iso­vel­jet ovat ra­ken­ta­neet met­sään puu­ma­jan, jon­ne pää­see ti­ka­pui­ta tai ok­sia pit­kin. Se on ki­vaa.

Leik­kies­sä on mu­ka­vaa, kun saa ol­la ka­ve­reit­ten tai ko­to­na pik­ku­sis­ko­jen kans­sa. Ison­vel­jen kans­sa ja yk­sin­kin on kiva ra­ken­taa le­go­ja.

Tämä kes­kus­te­lu Py­häs­tä pai­kas­ta käy­tiin Ren­ko­mä­en seu­ra­kun­ta­ko­din päi­vä­ker­hos­sa. Kes­kus­te­li­jat oli­vat 3­­−5-vuo­ti­ai­ta päi­vä­ker­ho­lai­sia.

Lue lisää aiheesta

Päivän psalmi

Luetuimmat

Digilehti

Epaper cover

Digilehti

Epaper cover