Seurakuntayhtymä ja Salpaus allekirjoittivat kumppanuussopimuksen – "Luo edellytyksiä pitkäjänteiselle yhteistyölle"

Oppilaitoksen ja seurakunnan välinen sopimus luo pohjan suunnitelmalliselle ja tiiviille tavalle yhteistyölle. Oppilaitospappi Sonja Turunen kuvassa toinen oikealta. Kuva: Jonna Uski

Lahden seurakuntayhtymä ja Koulutuskeskus Salpaus ovat sopineet laaja-alaisesta yhteistyöstä. 20. tammikuuta allekirjoitettu kumppanuussopimus luo pohjan suunnitelmalliselle ja tiiviille tavalle rakentaa opiskelijoiden, henkilöstön ja koko oppilaitosyhteisön hyvinvointia. Yhteistyötä on tehty jo aiemmin kymmeniä vuosia.

Sopimuksessa sovitaan muun muassa oppilaitospapin toiminnasta Salpauksessa kasvun ja hyvinvoinnin tukena. Työtä tehdään yhteisesti sovittujen tavoitteiden ja Salpauksen tarpeiden mukaisesti. Palvelut toteutetaan kaikissa Salpauksen toimipisteissä Lahdessa, Asikkalassa ja Heinolassa. Palvelut ovat yhdenvertaisesti ja avoimesti kaikkien käytettävissä.

– Sopimus ei sinänsä muuta mitään, mutta se luo edellytyksiä pitkäjänteiselle yhteistyölle, luonnehtii oppilaitospappi Sonja Turunen.

Turunen rohkaisee tulemaan juttusille.

– Ei tarvitse kuulua kirkkoon tai tiettyyn uskontokuntaan. Tarpeen mukaan kuuntelen tai ohjaan ihmisiä eteenpäin. Välillä ihan vain keskustelemme arkisista asioista.

Markus Luukkonen

Jaa artikkeli