Kirkonseutu uudistuu vuodenvaihteessa – Tainionvirta liittyy yhteistyöhön

Uuden lehden koevedokset herättivät kiinnostusta Kirkkokadulla.

Kirkonseutu uudistuu vuodenvaihteessa 2020. Ensimmäinen uusilla sisällöillä ja ulkoasulla toimitettu lehti ilmestyy 18.1.2020. Kirkonseutu ilmestyy ensi vuonna 16 kertaa, keskimäärin 24-sivuisena.

Uusi lehti on kooltaan hieman nykyistä pienempi, sillä Kirkonseutu siirtyy leikattu tabloid -formaattiin. Myös värejä, fontteja ja muuta ulkoasua on uudistettu voimakkaasti.

– Kirkonseutua on julkaistu vuodesta 2003. Lehti on ollut pitkään samannäköinen ja -oloinen, ja nyt sitä on tarpeen uudistaa. Jotta lehti säilyttää ajankohtaisuutensa, sen pitää kyetä puhuttelemaan työelämässä olevia ja perheellisiä ihmisiä, myös nuoria aikuisia. Tavoitteena on olla seudun kiinnostavin asiakaslehti, sanoo päätoimittaja Markus Luukkonen.

Kirkonseutu uudistuu myös sisältöjen osalta. Yksi näkyvämpiä muutoksia on se, että jatkossa lehti on jaettu kahteen eri osaan: kirkollisiin uutisiin ja artikkeleihin sekä erilliseen Menot-liitteeseen. A-osassa paneudutaan entistä enemmän ajankohtaisiin ilmiöihin ja puheenaiheisiin sekä syväluotaaviin henkilöhaastatteluihin. Menot-osasta puolestaan löytyvät seurakuntien tapahtumatiedot.

– Nostamme juttuaiheita myös seurakuntaelämän ulkopuolelta, tavallisesta päijäthämäläisestä elämästä, jossa on taustalla kristillinen maailmankäsitys. Yksi lehden sivuista on ”hyperpaikallinen”, ja kierrämme sen puitteissa koko levikkialueen ympäri. Olemme kiinnittäneet uusia kolumnisteja, kuten onnellisuusprofessori Markku Ojasen.

Painetun lehden lisäksi myös kirkonseutu.fi-sivusto uudistetaan palvelemaan paremmin nykylukijoiden tarpeita.

91 000 lehteä jakoon

Uudistuksen myötä myös julkaisijakunta kasvaa, kun Tainionvirran seurakunta liittyy Kirkonseutu-lehden yhteistyöhön 1.1.2020 alkaen. Lahden yhteinen kirkkoneuvosto päätti yhteistyön laajentamisesta marraskuussa Tainionvirran anomuksen perusteella. Tainionvirran seurakunta perustettiin vuoden 2019 alussa yhdistämällä Sysmän ja Hartolan seurakunnat.

Kirkonseutu-lehden nykyisiä julkaisijoita ovat Lahden, Hollolan, Heinolan ja Asikkalan seurakunnat. Tainionvirran myötä lehden painos nousee 91 000 kappaleeseen. Lehteä jaetaan tulevaisuudessa yhdeksän päijäthämäläisen kunnan alueella.

– Pidän tärkeänä, että kaikki Päijät-Hämeen seurakunnat näkyvät yhdessä. Toivon, että tätä kautta seurakunta ja kirkko näkyvät entistä enemmän ja paremmin ihmisille. Uskon myös, että lehden jutut kiinnostavat monia seurakuntamme jäseniä. Luotan, että pääsemme mukaan lehteen, joka kiinnostaa ihmisiä niin Hartolassa kuin Sysmässä, sanoo Tainionvirran seurakunnan kirkkoherra Jeremias Sankari.

Tuulia Halttunen

Jaa artikkeli