Rentouttava jazz-tunnelma taltuttaa joulustressiä Jovilla

Jazzlaulaja Mariah Hortans ja kitaristi Mathias Sandberg luovat rentouttavaa ja jazzahtavaa joulutunnelmaa Joutjärven kirkossa. Musiikki esitetään englanniksi, suomeksi ja ruotsiksi, ja se muodostuu Jean Sibeliuksen, Georg Friedrich Händelin ja Franz Schubertin klassisista joulusävellyksistä sekä perinteisistä pohjoismaisista ja englanninkielisistä joululauluista. Musiikki on saanut uuden sovituksen, jossa on käytetty duon tunnukseksi muodostuneita harmonioita ja melodisia improvisaatioita sekä svengaavia rytmejä.

Hortans ja Sandberg ovat julkaisseet myös Christmas Jazz -levyn, jolla kuullaan muun muassa Schubertin Ave Maria bossa nova -sovituksena, 1700-luvun klassikko Kuului laulu enkelten, Sibeliuksen Giv mig ej glans, ej guld, ej prakt jazzahtavissa tunnelmissa, ja Jaska Jokusen piirretystä jouluelokuvasta tuttu Christmas Time Is Here. Duon toisella levyllä Another Jazzy Christmas on muun muassa Leevi Madetojan Arkihuolesi kaikki heitä gospel-versiona, Sibelius-sikermä On hanget korkeat nietokset /Finlandia, Händelin svengaava Dotter Sion sekä Mel Tormén ajaton jouluklassikko The Christmas Song.

Mariah Hortans / M Sandberg Duo on esiintynyt aktiivisesti suomessa sekä tehnyt kaksi kiertuetta USA:ssa. Mariah Hortans on koulutukseltaan laulunopettaja. Mathias Sandberg on opiskellut Manhattan School of Musicissa New Yorkissa sekä Berklee College of Musicissa Bostonissa.

Christmas Jazz -konsertti Joutjärven kirkossa tiistaina 17.12. klo 18. Ilmarisentie 1, Lahti.

Tuulia Halttunen

Jaa artikkeli