Joulupostiin saa seimileiman – kuvassa tänä vuonna pohjoissaamenkielinen Biibbal

Tämän vuoden seimileimaan on kuvattu pyhä perhe ja vuosittain vaihtuvana tunnuksena kirja, jossa kannessa risti ja nimiö BIIBBAL. Kirja on yhteispohjoismaisen työn alla ollut Raamatun pohjoissaamenkielinen käännös, joka otettiin käyttöön 1. syyskuuta korvaamaan edellinen, 1800-luvun lopun käännös.

Posti järjestää Marian kammarissa perinteiseen tapaan joulutervehdysten leimaamisen tavallisesta postileimasta poiketen Lahti – Seimikaupunki -erikoisleimalla.

Nyt on seimileimauksen jo viidestoista peräkkäinen vuosi. Perinteistä kuva-aihetta, Jeesus-lasta vanhempineen, täydentää tällä kertaa syyskuussa käyttöön otetun Raamatun pohjoissaamenkielisen painoksen kuva.

Leiman ensimmäinen käyttöpäivä on maanantai 2.12. ja viimeinen torstai 19.12. Postilaatikot sijaitsevat entisellä paikallaan Lahden seurakuntayhtymän viraston ja Marian Kammarin edustalla osoitteessa Vapaudenkatu 6.

Laatikoihin, jotka tulevat paikoilleen 1.12., jätetyt lähetykset leimataan päivittäin kyseisellä leimalla. Leima on heraldikko Tapani Talarin suunnittelema, aivan kuten kaikki aikaisemmatkin seimileimat.

Entiseen tapaan myös Lahden postimerkkikerho on mukana tapahtumassa ja leimaamassa lähetyksiä. Lähetykset voi jättää leimattavaksi ja edelleen postitettavaksi tai saada myös mukaan. Postimerkkikerhon palvelupisteessä on myytävänä myös joulukortteja sekä joulupostimerkkejä.

Marian Kammarin aulassa on lisäksi Lahden postimerkkikerhon järjestämä näyttely, jossa on esillä osia kerhon jäsenten jouluaiheisista postikortti- ja -merkkikokoelmista.

Lahden postimerkkikerhon edustaja on paikalla aukioloaikoina ja leimaaja varmimmin puolen päivän jälkeen. Leimatut lähetykset toimitetaan edelleen päivittäin postin kuljetettavaksi.

Näyttely ja seimileimaus 2.–19.12. Marian kammarissa, Vapaudenkatu 6. Ei itsenäisyyspäivänä eikä sunnuntaisin. Auki joka päivä klo 10–15 paitsi torstaisin klo 10–16.

Marian Kammarin aulaan tulee esille Lahden postimerkkikerhon kokoama näyttely jouluaiheisista postikorteista ja –merkeistä.

Päivitetty 4.12.: poistettu postilakkoon liittyvä kappale.

Markku Lehtinen
markku.lehtinen@evl.fi
@

Jaa artikkeli