Seurakuntien yhteinen Kirkonseutu-lehti laajenemassa Itä-Hämeen kuntiin

Kirkonseutu-lehteä jaetaan nykyisin Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Kuhmoisissa, Kärkölässä, Lahdessa ja Padasjoella.

Tainionvirran seurakunta on liittymässä Kirkonseutu-lehden yhteistyöhön 1.1.2020 alkaen. Lahden yhteinen kirkkoneuvosto päätti yhteistyön laajentamisesta torstaina Tainionvirran anomuksen perusteella. Tainionvirran seurakunta perustettiin vuoden 2019 alussa yhdistämällä Sysmän ja Hartolan seurakunnat.

Kirkonseutu-lehden nykyisiä julkaisijoita ovat Lahden, Hollolan, Heinolan ja Asikkalan seurakunnat. Liittyminen vaatii kaikkien julkaisijaseurakuntien hyväksynnän. Tainionvirran myötä lehden painos nousee 91 000 kappaleeseen.

Kirkonseutu on uudistumassa vuodenvaihteessa 2020 ja se ilmestyy painettuna ensi vuonna 16 kertaa. Lehti jaetaan julkaisijaseurakuntiensa alueella kaikkiin postiluukkuihin, joissa ei ole mainoskieltoa.

Runsaat lumityöt lisäsivät kiinteistötoimen kuluja

Lahden yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyi torstaina myös joitakin talousarviomuutoksia. Kiinteistötoimen kulut ovat suuremmat kuin vuoden 2019 talousarviossa ja aiheuttavat 40 000 euron lisämäärärahatarpeen. Palveluiden ostot ylittyvät muun muassa rakentamisen ja kunnossapidon, sähkötöiden, lumitöiden, tutkimusten sekä muiden palveluiden osalta.

Myös hautainhoitorahaston tuotot ovat jäämässä arvioitua pienemmiksi huoneistojen vuokratuottojen ja haudanhoitomaksujen vähentymisen takia. Muutos aiheuttaa noin 40 000 euron tappion hautainhoitorahastolle.

Talousarviomuutokset vaativat kirkkovaltuuston hyväksynnän.

Markus Luukkonen

Jaa artikkeli