Lahden Gospelkuoro kajauttaa iloa – katso täältä loppuvuoden konsertit

Lahden Gospelkuoro tunnetaan laadukkaasta musiikistaan ja näyttävistä esiintymisistään. Edessä kuoron johtaja Marjaana Turunen. Kuva: Johannes Wilenius

Lahden Gospelkuoro näkyy ja kuuluu monessa. Viimeisimpänä kuoro on saanut ylistävää palautetta Lahden Kaupunginteatterin Nunnia ja konnia -musikaalista, jossa Lahden Gospelkuoro esiintyy tänä syksynä ja ensi keväänä. Lahden Gospelkuoron voi bongata myös SuomiLOVE-ohjelmasta ja erilaisista radio-ja tv-jumalanpalveluksista Ylen kanavilla.

Tv-kokemusta on karttunut myös Suomen paras kuoro -kilpailusta ja TalentSuomi-ohjelmasta, jossa Lahden Gospelkuoro pääsi vuonna 2016 finaaliin saakka. Solisteinaan kuorolla on ollut lukuisia maan eturivin artisteja, kuten Saara Aalto, Diandra, Jari Sillanpää, Osmo Ikonen ja Mikko Leppilampi. Tänä vuonna GospelChristmas-konsertin solisteina ovat Ira Multaharju, maailmaa valloittavan Battle Beast -yhtyeen solisti Noora Louhimo ja Helsingin Kaupunginteatterin Kinky Boots -musikaalista tuttu Lauri Mikkola.

Lahden Gospelkuoron johtajan, itseään ”GospelMamaksi” tituleeraavan Marjaana Turusen mukaan kuoron idea on ilosanoman julistaminen iloisesti Suomen kirkoissa. Musiikkityyli on afroamerikkalaista, menevää motown- ja rythm’n’blues -genreä.

– Jokaiselle kuulijalle tulisi olla ilosanomaa, toivoa ja lohdutusta tarjolla omalla musiikillisella äidinkielellään tai lempimusiikin keinoin, Turunen kertoo.

Lahden Gospelkuoro on perustettu vuonna 1995. Siinä on jäseniä tällä hetkellä noin 60. Kuoroon järjestetään koelauluja kaksi kertaa vuodessa, syys- ja tammikuussa.

– Laulajalla tulee olla tahto sitoutua pitkäjänteiseen harjoitteluun sekä kohtuullinen sävel-, rytmi- ja kielikorva, Turunen kuvaa.

Koelaulussa hakija laulaa yhden englanninkielisen laulun pianon säestyksellä raadille, joka koostuu kuoronjohtajasta ja kuorolaisista. Kuoroon valittavien laulajien määrä vaihtelee vuosittain.

Lahden Gospelkuoron esiintymiset 2019

Nunnia ja Konnia Lahden Kaupunginteatterissa syys19-kevät20

Riemulaulut – Gospelkirkko
Sol. Ira Multaharju ja Sanni Keinänen
& Lahden Musiikkiluokkien Laulupuu-kuoro, johtaa Terhi Hilden
Ristinkirkko to 14.11. klo 18
(YLETV1 tallennus)

Riemulaulut – Iskelmäkirkko
Sol. Katariina Keinänen, Teemu Harjukari, Matti Turunen ja Sara Turunen
& Lahden Laulamattomien Kuoro
& Lahden Musiikkiluokkien Laulupuu-kuoro, johtaa Terhi Hilden
Ristinkirkko pe 15.11. klo 18 ja su 15.12. klo 10
(YLETV1 tallennus)

Kauneimmat Joululaulut
Hoosianna-tuomasmessu Ristinkirkko su 1.12. klo 18
Salpausselän kirkko su 15.12. klo 18

GospelChristmas 2019
Sol. Noora Louhimo, Lauri Mikkola ja Ira Multaharju sekä Pauli Hauta-aho, guit.
Ristinkirkko pe 20.12. klo 17 ja 20
Liput: lippu.fi

Tuulia Halttunen

Jaa artikkeli