Entiset nunnat luennoivat Launeella naisten omassa päivässä

Riitta Lemmetyinen ja Marianne Jansson tutustuivat Saksassa Evankelisten Mariasisarten luostarissa, josta he lopulta lähtivät koettuaan yhteisössä ahdistavia piirteitä.

Launeen kirkossa järjestetään 9. marraskuuta naisten oma päivä, johon kuuluu soppaa ja kahvia, hengellistä puhetta, musiikkia ja seurustelua. Puhujavieraiksi tulevat tutut ja toivotut teologian maisterit Riitta Lemmetyinen ja Marianne Jansson. He ovat kiertäneet useissa seurakunnissa puhumassa kristillisen uskon, toivon ja rakkauden sanomasta. Lemmetyinen ja Jansson tutustuivat Saksassa Evankelisten Mariasisarten luostarissa, josta he lopulta lähtivät koettuaan yhteisössä ahdistavia piirteitä. He ovat kirjoittaneet aiheesta kaksi kirjaa, Kun luostarin muurit murtuvat (Kirjapaja 2002) ja Uskolla alistetut – Matkalla eheyteen (Kirjapaja 2006).

Marianne Jansson on tuonut työvälineekseen Saksasta Suomeen elämyksellisen raamattuopetuskonseptin. Riitta Lemmetyinen on kirjoittanut useita kirjoja ja jatkaa suositussa radioraamattupiirissä yhtenä keskustelijana. Launeella päivän teemana on ”Tule rohkaistumaan!”. Riitta Lemmetyinen luennoi teemasta ”Isä meidän – millainen Jumalani on?" ja kysyy, onko Jumala rakastava vai ahdistava, turvallinen vai luotaan työntävä. Marianne Jansson pitää kokemuksellisen raamattuopetuksen aiheesta ”Elämän kultainen lanka”.

Päivä alkaa klo 11.30 soppalounaalla ja kahvilla (5e). Mukana ovat kanttori Leena Eskelinen, nokkahuilistit Ulla ja Svante Arvedson sekä pastori Kati Saukkonen. Tilaisuus päättyy noin klo 15.

Tuulia Halttunen

Jaa artikkeli