Rukous ja ylistys tekevät Jalkarantamessun

Musiikilla on iso osa Jalkarantamessussa. Esilaulajina (vas.) Kaisa Kokko, Saara Vänskä ja Meri Kalanti.

– Täällä etsimme yhteisöllisyyttä. Uskon ilmaisussa olemme rohkeasti nykyaikaisia ja häpeilemättömän hengellisiä. Tässä messussa on kysymys Jeesuksesta, hänestä me puhumme ja laulamme ja häntä me rukoilemme, pastori Toni Kokkonen kertoo uudesta Jalkarantamessusta.

Jalkarannan seurakuntakodilla kerran kuukaudessa järjestettävä messu koostuu ylistysmusiikista ja henkilökohtaisesta rukouksesta sekä esirukouspalvelusta. Illan aikana eletään todeksi uskovaisten yhteyttä.

Toni Kokkosen mukaan perinteisestä sunnuntain päiväjumalanpalveluksesta se eroaa varsinkin musiikiltaan, joka koostuu lähinnä ylistyslauluista ja laulukirjana käytetään Viisikielistä.

Messu on erilainen siinäkin mielessä, että siinä on panostettu erityisesti rukoukseen. Mukana on vapaaehtoisia rukouspalvelijoita, joilta voi pyytää rukousta.

– Tähän messuun lapsetkin ovat tervetulleet ja lapset saavat näkyä ja kuulua. Täällä vanhempien ei tarvitse työntää naperoiden suita täyteen rusinoita, jotta he olisivat hiljaa, Kokkonen lupaa.

Jalkarantamessun järjestelyissä vapaaehtoisilla seurakuntalaisilla on tärkeä rooli. Yksi heistä on Kaisa Kokko.

– Tulin mukaan kun pyydettiin ja olen etsinyt paikkaani seurakunnassa, Kaisa Kokko kertoo.

– Vuosien mittaan olen käynyt paljon sunnuntain päiväjumalanpalveluksissa, mutta nyt kun perheessämme on kouluikäisiä lapsia niin sunnuntain jumalanpalvelus ei ehkä ole meille helpoiten lähestyttävä. Perusmessu saattaa olla lapsille hieman raskas ja ehkä vaikeasti ymmärrettävä, Kokko jatkaa.

Jalkarantamessussa Kaisa Kokko kokee hyväksi erityisesti musiikin. Vaikka virsissä on aivan upeita sanoituksia, niin Viisikielisen hengelliset laulut tarjoavat hieman reippaampaa ja iloisempaa laulamista.

Jalkarantamessu Jalkarannan seurakuntakodilla kerran kuukaudessa, seuraavat kerrat la 19.10. ja la 16.11. Sarvikatu 9, Lahti.

Markku Lehtinen
markku.lehtinen@evl.fi
@

Jaa artikkeli