Minkälainen emoji kuvaisi osuvasti anteeksiantoa – voit lähettää oman ehdotuksesi

Kuka tahansa voi lähettää ehdotuksensa osoitteessa www.forgivemoji.fi

Tämän päivän viestintää värittävät erilaiset emojit. Näitä kuvasymboleita on jo yli 3 000. Valikoimasta ei kuitenkaan löydy emojia, jolla voisit sanoa ”Annan sinulle anteeksi”. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon aloitteesta syntynyt Forgivemoji-kampanja etsii ideoita anteeksiantamisen emojiksi, ja ehdottaa lopulta emojin lisäämistä maailmanlaajuiseen emojivalikoimaan.

Kuka tahansa voi lähettää ehdotuksensa osoitteessa www.forgivemoji.fi. Parhaat ideat pääsevät mukaan äänestykseen, jossa voi käydä peukuttamassa omia suosikkejaan.

– Idea kampanjaan tuli rauhan teemavuotemme aikana. Toivomme, että kampanja innostaa erilaisia ihmisiä keskusteluun. Olemme iloisia, että jo usea yhteistyökumppani on innostunut kampanjasta, kertoo viestintäjohtaja Tuomo Pesonen Kirkkohallituksesta.

Marraskuussa työryhmä tekee päätöksen parhaasta ideasta ja lähettää sen emojivalikoimaa hallinnoivalle Unicode-järjestölle. Unicode määrittelee, mitä emojeja pitää olla käytettävissä ja antaa eri palveluille ja laitevalmistajille raamit niiden toteuttamiselle. Järjestö päivittää emojivalikoimaa kerran vuodessa.

#forgivemoji

www.forgivemoji.fi

Markus Luukkonen

Jaa artikkeli