Lahden satamassa jyrähtää helatorstaina gospel kansainväliseen tyyliin

No Longer Music perustettiin alun perin viemään evankeliumia punkkarikulttuurin keskelle Amsterdamissa. Sittemmin yhtyeen musiikki on valtavirtaistunut. Kuva: www.nolongermusic.com

Gospelyhtyeet No Longer Music (NLM) ja NUTEKI ovat Suomessa kolmipäiväisellä kiertueella 30.5.–1.6. Steiger-lähetysjärjestön bändit pystyttävät esiintymislavansa helatorstaina Lahden Satamaan, perjantai-iltana Helsingin Narinkkatorille ja koulujen päättyessä lauantaina Tampereen Rosendahlin rantaan. Keikat ovat yleisölle ilmaisia.

Järjestäjät mainostavat konsertteja energisinä, koskettavina ja monitaiteellisina koulunpäättäjäiskeikkoina. No Longer Music -yhtyeen show sisältää musiikkia, teatteria, liikettä, projisointeja ja erikoisefektejä. No Longer Music on kiertänyt Euroopassa ja Etelä-Amerikassa sekä Lähi-Idässä suurissa ja pienissä kaupungeissa keskustojen toreilla ja aukioilla, underground-klubeilla ja erilaisilla festivaaleilla jo yli 30 vuoden ajan. Alun perin bändi perustettiin viemään evankeliumia punkkarikulttuurin keskelle Amsterdamissa. Sittemmin musiikki on valtavirtaistunut, ja NLM tavoittaa suurempia yleisöjä eri puolilla maailmaa.

Konsertit järjestää kansainvälinen Steiger-lähetysjärjestö, jonka tavoitteena on viedä sanoma Jeesuksesta maailmanlaajuisen nuorisokulttuurin keskelle. Bändi esiintyy ilman korvausta, mikä on mahdollista, koska sekä soittajat että teknikot keräävät lähettäjärinkiensä kautta tukea omalle lähetystyölleen. Steiger Suomi ry on osa kansainvälistä lähetysjärjestöä nimeltä Steiger International.

Markus Luukkonen

Jaa artikkeli