Käy kanssani on musiikkimatka pääsiäisen tapahtumiin

Mukkulan kirkkokuoro johtajanaan Marjukka Liimatainen esittävät pääsiäisenä Pepper Choplinin teoksen ”Käy kanssani”.

Palmusunnuntain riemu, viimeinen ateria, rukous Getsemanessa, ristin tuska. Kaikki nämä käydään läpi Pepper Choplinin teoksessa Käy kanssani.

”Yritin tavoittaa musiikin keinoin erilaiset tunnelmat Jeesuksen viimeisistä päivistä: viimeisen aterian rauhallisen ja intiimin tunnelman, lähestyvän ristin painostavuuden, Jeesuksen kuoleman paradoksin”, säveltäjä kertoo teoksen esipuheessa. Laulujen kanssa vuorottelevat evankeliumien kuvaukset hiljaisen viikon tapahtumista.

Pepper Choplin on amerikkalainen säveltäjä ja kapellimestari. Hän työskentelee baptistikirkon musiikkipastorina Pohjois-Carolinan Raleighissa (USA). Sävellyksissään Choplin yhdistää useita musiikkityylejä, kuten folkia, gospelia, jazzia ja klassista musiikkia.

Samanlaista musiikkia voi kuulla elokuvissa tai vaikka dekkarisarjan tunnusmusiikkina televisiossa. Suuri osa Choplinin tuotannosta on kuoromusiikkia.

Käy kanssani -teosta ovat toteuttamassa Mukkulan kirkkokuoro ja Lahden seurakuntien kamariorkesteri. Kuorolaiset ovat harjoitelleet kanttori Marjukka Liimataisen johdolla, ja orkesteria on luotsannut Ristinkirkon urkuri Anna-Maija Virtanen. Kokonaisuudessaan mukana on noin 30 soittajaa ja laulajaa.

Hiljaisen viikolla teos esitetään kolme kertaa: maanantaina 15.4. klo 19 Ristinkirkossa, tiistaina 16.4. klo 19 Launeen kirkossa ja keskiviikkona 17.4. klo 18 Mukkulan kirkossa.

Markku Lehtinen
markku.lehtinen@evl.fi

Jaa artikkeli