Lahden Kärsimystie herää eloon Kino Iiriksessä - katso video

Kino Iiriksessä nähdään tuore dokumenttielokuva katunäytelmästä Kärsimystie. Jeesuksen roolissa esiintyy Tapani Kalliomäki. Kuva: Markku Lehtinen

Vuoden 2016 Kärsimystie-katunäytelmä herää eloon uudessa elokuvassa, joka saa ensi-iltansa Lahdessa Kino Iiriksessä.

Pääsiäisen tapahtumista kertovasta katunäytelmästä on koostettu puolentoista tunnin dokumenttielokuva, joka seuraa Jeesuksen kärsimystietä. Näytelmän tapahtumat alkavat Lahden kaupungintalolta ja päättyvät Ristinkirkolle.

Katunäytelmä perustuu teatteriohjaaja, professori Paavo Liskin (k. 2005) käsikirjoitukseen. Elokuvan valmistamisesta päävastuu on ollut Jukka Mustosella. Hän on toiminut pääkuvaajana, leikkaajana ja tuottajana. Elokuvan pohjana olleen vuoden 2016 näytelmän ohjasi Petri Liski.

Lahden seurakuntayhtymä aloitti Kärsimystie-katunäytelmän perinteen pääsiäisen 2000-vuotisen juhlan kunniaksi. Sen jälkeen esitys on toteutettu kuudesti. Esitykset ovat koonneet suuret yleisöt. Esimerkiksi pääsiäisenä 2016 katunäytelmää seurasi lähes 25 000 katsojaa.

Elokuva tarjoaa aitiopaikan seurata läheltä Jeesuksen viimeistä matkaa. Katsoja pääsee lähelle Tapani Kalliomäkeä Jeesuksena kaupungintalolta ristinpuulle ja ylösnousemukseen asti.

Elokuvaan on saatu mukaan paljon yksityiskohtia näytelmästä, ja katsojat pääsevät seuraamaan tapahtumia lähietäisyydeltä.

Väen paljous tulee hyvin esiin siirryttäessä kohtauksesta toiseen. Usein taustana ovat kaupungin tutut rakennukset ja miljööt. Pienoishelikopterikuvat lisäävät elokuvaan ennen näkemätöntä tapahtumakuvaa Lahden keskustasta.

Esitykset Kino Iiriksessä: 31.3.; 4.4.; 7.4.; 11.4.; 14.4.; 17.4.; 18.4.; 19.4.; 21.4. ja 22.4.

Liput 6 €, ne voi lunastaa myös etukäteen lippukassalta.

Markku Lehtinen
markku.lehtinen@evl.fi
@

Jaa artikkeli