Päijät-Hämeen suurimman ja vanhimman seurakunnan johtaja valitaan välittömällä vaalitavalla

Hollolan seurakunta on jaettu kirkkoherranvaalissa neljään äänestysalueeseen. Kuva: Kirkkohallitus

Päijät-Hämeen suurimman ja vanhimman seurakunnan kirkkoherra valitaan välittömällä vaalitavalla. Kirkkoherra johtaa seurakunnan hengellistä toimintaa ja toimii kirkkoneuvoston puheenjohtajana sekä esimiehenä työntekijöille.

Äänioikeutettuja vaalissa ovat kaikki 18 vuotta täyttäneet seurakunnan jäsenet. Heitä on yhteensä yli 19 000. Edellinen kirkkoherranvaali toimitettiin Hollolassa vuonna 2007, ja sitä edellinen 1980-luvulla.

Äänestysalueet

Hollolan seurakunta on jaettu vaaleissa neljään äänestysalueeseen sen toimialueen kuntarajojen mukaan. Varsinaisena äänestyspäivänä 7.4.2019 voi äänestää vain siinä paikassa, joka on kerrottu äänioikeutetulle lähetetyssä henkilökohtaisessa ilmoituskortissa. Äänestyspaikkoja ovat tuolloin Sovituksenkirkko, Kuhmoisten seurakuntakoti, Kärkölän Järvelän seurakuntakeskus ja Padasjoen kirkko.

Ennakkoäänestysmahdollisuus on maanantaista perjantaihin 1.–5.4.2019. Hollolan Sovituksenkirkossa ennakkoäänestäminen on mahdollista joka päivä kello 9–18. Myös kappeliseurakunnissa voi äänestää kaikkina ennakkoäänestyspäivinä mutta suppeammin aukioloajoin. Ennakkoäänestyspaikkaluettelo löytyy muun muassa henkilökohtaisesta vaalikirjeestä, kuulutuksista sekä seurakunnan verkkosivuilta.

Kotiäänestyslomakkeita on saatavana kirkkoherranvirastosta, mutta ilmoittautuminen on mahdollista myös seurakuntatoimistojen kautta.

Kaksi vaalipaneelia

Seurakunta järjestää kaksi vaalipaneelia: torstaina 28.3. kello 18 Kuhmoisten seurakuntakodilla (Kirkkotie 1 A) sekä perjantaina 29.3. kello 18 Hollolan Sovituksenkirkossa (Keskuskatu 2).

Molemmissa vaalipaneeleissa juontajana toimii kirkkovaltuuston ja kirkkoneuvoston jäsen Johanna Hurtig.

Vaalipaneelit, näytemessut ja haastattelut striimataan ja tallennetaan seurakunnan Facebook-sivulle. Sivuun pääsee tutustumaan myös ilman Facebook-tiliä tai kirjautumista, sillä Hollolan seurakunnan verkkosivuston etusivulla on Facebook-upotusikkuna. Tarkempia tietoja hakijoiden ammatillisista taustoista saa tuomiokapitulin kuulutuksesta, joka on julkaistu Hollolan seurakunnan verkkosivujen vaalisivulla.

Juhana Säde
juhana.sade@evl.fi

Jaa artikkeli