"Lahja, joka kantaa koko elämän" – Ristinkirkossa vietetään yhteinen kastejuhla

Ristinkirkossa järjestetään huhtikuussa jälleen yhteinen kastetapahtuma, jonne kutsutaan 0-15-vuotiaita lapsia ja nuoria kastettavaksi.

Lahdessa järjestetään jälleen yhteinen kastetapahtuma. Kastejuhla järjestetään nyt viidennen kerran. Tänä keväänä se on Ristikirkossa sunnuntaina 28.4. kello 15.

Juhla on matalan kynnyksen tapahtuma ja sinne kutsutaan kastettavaksi 0–15-vuotiaita lapsia ja nuoria. Seurakunta huolehtii tilaisuuden järjestelyistä.

Kaste on saattanut jäädä hoitamatta monesta syystä. Mahdollisesti ei ole ollut voimavaroja järjestää kastejuhlaa tai on haluttu jättää lapselle valinnanvapaus kirkkoon kuulumisen suhteen.

Yhteinen kastetapahtuma on nyt myös vaivaton tilaisuus niiden rippikouluun tulevien nuorten osalta, joita ei ole lapsena kastettu.

– Kaste on lahja, joka kantaa ihmistä koko elämän ajan. Kastettavasta tulee Jumalan lapsi ja seurakunnan jäsen. Hän pääsee osalliseksi seurakunnan elämästä ja toiminnasta. Samalla hänet kastetaan koko maailmanlaajuisen kirkon jäseneksi ja Kristuksen yhteyteen, pastori Päivi Airas kertoo.

Kaste luo osaltaan mahdollisuuden konfirmaatioon, ehtoolliseen, kummin tehtävään ja kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen. Kaste ei sulje ovia, vaan avaa niitä.

Ilmoita etukäteen ja hanki kummi

Yhteiseen kastejuhlaan vanhempien tulee ilmoittaa etukäteen lapsensa tai nuorensa ja hankkia hänelle vähintään yksi kummi. Kummin tulee olla evankelisluterilaisen kirkon konfirmoitu jäsen.

– Seurakunta huolehtii tilaisuuden muista järjestelyistä ja hankkii tarvittaessa kastepuvun. Sukulaiset ja perheenjäsenet ovat lämpimästi tervetulleita kastejuhlaan. Tilaisuuden päätteeksi seurakunta tarjoaa täytekakkukahvit ristiäisväelle, Päivi Airas selvittää.

Itse kastetilaisuus sisältää kaikki kasteen elementit. Se koostuu kaikille yhteisistä virsistä, rukouksista, puheesta sekä jokaiselle kastettavalle henkilökohtaisesti tehtävistä osista, kuten ristinmerkistä, kastamisesta ja siunaamisesta.

Kastejuhlaan ilmoittautumisen päätyttyä oman seurakunnan pappi tapaa kastettavan ja hänen perheensä, kertoo lisää tapahtumasta ja huolehtii viralliset paperit.

Ilmoittautumiset viimeistään 10.4. pastori Päivi Airas, puh. 044 7191 417, paivi.airas@evl.fi, tai seurakuntatoimisto puh. 044 7194 629, lahti.seurakuntatoimisto@evl.fi

Markku Lehtinen
markku.lehtinen@evl.fi
@

Jaa artikkeli