Ekumeeninen rukousvaellus kulkee läpi Lahden

Ekumeeninen rukousvaellus lähtee liikkeelle Lahden kaupungintalolta.

Kristittyjen ykseyden ekumeeninen rukousviikko on kansainvälinen rukousliike, joka on laajasti tunnettu meillä ja muualla. Sen perinteet ovat pitkät, sillä sitä on vietetty jo yli sata vuotta. Ekumeeninen rukousviikko on vuosittain 18.-25. tammikuuta. Tämän vuoden teema on: Olkaa rehellisiä ja oikeudenmukaisia.

Lahdessa rukousviikon seurakuntien yhteiset ohjelmat toteuttaa YTT (Lahden Kristittyjen yhteistyötoimikunta). Lahdessa on ainakin kolme tapahtumaa: rukousilta lauantaina 19.1. kello 9-21 Wanhassa Walimossa Lahdessa, helluntaikirkon ja luterilaisen kirkon rukousilta Nastolan kirkossa tiistaina 22.1. kello 18 ja Taize-lauluja ja hiljaisuuden rukousta NNKY:n salissa torstaina 24.1. kello 18.

Viikon päättää ekumeeninen rukousvaellus perjantaina 25.1. Rukousvaellukselle lähdetään kello 18 Lahden kaupungintalon portailta, jossa kuullaan ensin Lahden kaupungin tervehdys. Rukousvaelluksen reitti kulkee kaupungintalolta ortodoksisen kirkon, Pelastusarmeijan ja Ristinkirkon kautta helluntaiseurakuntaan Kiveriönkadulle. Rukousvaellukselle osallistujien toivotaan ottavan mukaansa kynttilälyhdyt.

Rukousviikolla on paikallisesti esillä Lahden vaikea huume- ja päihdeongelma ja se, miten seurakunnat voisivat huomioida tilanteen. Mukana yhteistyössä on Lahden Jelppi, joka on suonensisäisesti huumeita käyttäville ja heidän läheisilleen tarkoitettu terveysneuvontapiste.

Laura Visapää
laura.visapaa@evl.fi
@

Jaa artikkeli