Risto Jukko kansainväliseen huippuvirkaan

Risto Jukko Kuva: Aarne Ormio

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetystyön keskuksen johtaja, TT, FT Risto Jukko on valittu Kirkkojen maailmanneuvoston Maailmanlähetyksen ja evankelioimisen komission (CWME) uudeksi johtajaksi. Tällä hetkellä tehtävää hoitaa eteläkorealainen TT Jooseop Keum, jonka virkakausi päättyy elokuussa. Kirkkojen maailmanneuvoston keskustoimisto sijaitsee Genevessä.

Risto Jukko on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon pappi. Hän on toiminut vuodesta 2011 alkaen kirkkohallituksessa Kirkon lähetystyön keskuksen johtajana. Tätä ennen hän on työskennellyt muun muassa Helsingissä Paavalin ja Lahdessa Joutjärven seurakunnissa. Hän on toiminut lähetyspastorina maahanmuuttaja- ja seurakuntatyössä Ranskassa ja opettanut teologiaa Pariisin protestanttisen teologian tiedekunnassa. Jukko on Helsingin yliopiston ja Itä-Suomen yliopiston ekumeniikan dosentti.

Kirkkojen maailmanneuvoston Maailmanlähetyksen ja evankelioimisen komission (Commission on World Mission and Evangelism) päätehtävä on tukea kirkkoja ja lähetystoimijoita lähetystyössä. CWME:n johtaja on perinteisesti toiminut myös Kirkkojen maailmanneuvoston julkaiseman missiologisen aikakauslehden ”International Review of Mission” päätoimittajana.

Kirkon viestintä

Laura Visapää
laura.visapaa@evl.fi
@

Jaa artikkeli