Metsäkirkko Kastarlammen rannalla

Jukolan viestin Metsäkirkko Kastarlammin rannalla Hollolan Hälvälässä.

Jukolan viestiin on jo pitkään liittynyt tapahtuma-alueelle rakennettava metsäkirkko. 70. Jukolan viestin metsäkirkko on Hollolan Hälvälään Kastarlammen rannalle.

Metsäkirkossa on jumalanpalvelus 16.6. kello 21. Metsäkirkossa Tampereen piispa Matti Repo. Liturgit ovat Hanna-Leena Penttilä ja Heikki Pelkonen, avustamassa Lahden ja Hollolan pappeja sekä suntioita, musiikista vastaavat kanttori Marjaana Turusen johdolla lauluryhmä Gospel-kuorosta sekä kanttori Vesa Koskisen ja muusikko Matti Laitisen kokoama bändi. Messu televisioidaan ja se nähdään Ylen ykköseltä 1.7. klo 10.

Metsäkirkko on avoin kaikille, siis myös muille kuin suunnistajille ja katsojille.

Kirkon ovat suunnitelleet Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin kalustemuotoilun ja sisustusarkkitehtuurin opiskelijat.

Metsäkirkon penkit on lähisahalla halkaistu alueella kaatuneista puista. Lisäksi kirkkovieraille on tarjolla muita penkkejä sekä kannonnokkia ja seisomapaikkoja.

Alttariosa on noin 5x3 metriä ja esiintymislava 10x3 metriä. Ne on valmistettu käsittelemättömästä sahatavarasta ja havuvanerista. Alttaritauluna on näkymä lammelle, ja koruton puuristi kertoo kristinuskosta.

Vastuu metsäkirkosta on vuosittain paikallisilla seurakunnilla eli tänä vuonna Lahdella ja Hollolalla.

Laura Visapää
laura.visapaa@evl.fi
@

Jaa artikkeli