Heinolassa liikutaan Yhteisvastuun hyväksi

Maria-Leena Hakkarainen on organisoinut Yhteisvastuukeräystä Heinolan seurakunnassa koko työuransa, noin neljänkymmenen vuoden ajan. Nyt hän jää elokuussa eläkkeelle. Kuva: Irja Voutila

Helatorstaina 10.5. Heinolassa järjestetään Yhteisvastuukeräyksen hyväksi seurakunnan ja eri järjestöjen yhteistyönä tapahtuma ”Nälkä pois liikkumalla kirkolta kirkolle”. Tapahtuman on tarkoitus innostaa lähtemään yhdessä liikkumaan. Vaihtoehtoja on monta: voi kävellä tai pyöräillä koko matkan kirkolta toiselle valitsemaansa suuntaan merkittyjä metsäpolkuja pitkin tai tehdä lyhyemmän lenkin.

Urheilupuistosta lähtevien ulkoilureittien varrella on klo 14–16 muutamia tapahtumapisteitä, joissa voi pysähtyä matkan varrella: Lemmenlammella myydään pientä syötävää ja juotavaa Yhteisvastuun hyväksi. Latumaja on auki levähtämiseen. Raviradalla on liikuntaesteisille mahdollisuus liikkumiseen tarvittaessa avustajan kanssa sekä makkaranpaistoa. Metsässä on mahdollisuus hiljentymiseen ja pieneen kisailuun. Pisteille voi tulla myös suoraan. Matkan pituus tai vauhti ei ratkaise, pääasia on liikkua oman kunnon mukaan.

Idean liikunnallisesta Yhteisvastuu-tapahtumasta sai liikuntaneuvos Seppo Hokkanen, joka teki asiasta aloitteen kirkkovaltuustolle. Hän on kutsunut mukaan useita heinolalaisia järjestöjä toteuttamaan päivää. Tempauksella osallistutaan myös Unelmien liikuntapäivään, joka on valtakunnallinen liikkumisen pop-up –päivä.

Helatorstai on elokuussa eläkkeelle jäävän diakoniatyöntekijä Maria-Leena Hakkaraisen viimeisiä työpäiviä. Maria-Leena on organisoinut Yhteisvastuukeräystä Heinolan seurakunnassa koko työuransa, noin neljänkymmenen vuoden ajan. Ulkoilun jälkeen Vanhassa pappilassa on liukuvasti klo 16–18 tarjolla kahvia kiitoksena tämän vuoden Yhteisvastuukeräyksessä mukana olleille ja samalla saatellaan Maria-Leenaa eläkkeelle. Illan päätteeksi on kirkossa hartaus klo 18.

Irja Voutila

Jaa artikkeli