Auttaa voi vaikka lettuja syömällä

Salpausselän koululaiset ovat mukana Yhteisvastuukeräyksessä

Maija-Liisa Tikkanen ja Miki Kanninen paistoivat Metsäkankaan koululla tarjottavia lettuja Salpausselän kirkon keittiössä. Kuva: Markku Lehtinen

Helmikuun alussa käynnistyneeseen kirkon perinteiseen Yhteisvastuukeräykseen voi osallistua monella eri tavalla.

Salpausselän seurakunnassa keräyksen merkeissä käydään kaikilla alueen kouluilla tarjoamassa oppilaille keräyksen hyväksi lettuja ja vohveleita hintaan 1 euro/kappale.

Seurakunnan vapaaehtoisten ja työntekijöiden urakka on kohtuullisen iso, sillä lettuja ja vohveleita tarjotaan yhteensä noin 2000 oppilaalle. Taikinaa tähän tarvitaan pyöreät 200 litraa.

Seurakunnan nuorisotyönohjaaja Tea Härkönen kertoo, että edellisinä vuosina kouluilla on järjestetty lipaskeräyksiä, mutta nyt päätettiin kokeilla koulujen kanssa yhteistyössä toisenlaista tapaa toteuttaa keräys. Keräyksestä on mennyt tieto oppilaiden koteihin Wilma –viesteillä.

Tänä vuonna Yhteisvastuukeräys torjuu nälkää ja köyhyyttä.  Jokapäiväinen leipä on ihmisarvoisen elämän perusedellytys. Miljoonien ihmisten kohdalla karu totuus on kuitenkin se, että ruokaa ei ole riittävästi.

Vapaaehtoiset mukana

Lettukestejä koululle on järjestämässä myös koko joukko vapaaehtoisa. Salpausselän kirkolla kokkaava Maija-Liisa Tikkanen oli vaihtanut puikot paistinpannuun.

- Olen mukana Puikkopiirissä joka kokoontuu kahden viikon välein neulomaan lähetystyön sekä Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Piiri on tukenut myös Kirkon Ulkomaanavun toiminta sekä kirkon diakoniatyötä, Tikkanen kertoo.

Puikkopiirin tekemiä käsitöitä, kuten villasukkia ja -lapasia, myydään muutaman kerran vuodessa järjestettävissä myyjäisissä, joiden tuotto käytetään hyväntekeväisyyteen.

Yhteisvastuukeräys

Markku Lehtinen
markku.lehtinen@evl.fi

Jaa artikkeli