Parisuhteen karikoiden kiertämiseen saa apua

Parisuhteen ongelmiin kannattaa hakea apua ajoissa. Ongelmista puhumisen lykkääminen yleensä vain pahentaa tilannetta. Kuva: Markku Lehtinen

- Ongelmat ovat ratkaistavissa, jos vain on yhteinen halu ratkaista ne, toteaa Lahden perheasiain neuvottelukeskuksen johtava perheneuvoja Jouko Vesala.

Hän jatkaa, että jos puolisot kokevat parisuhteessaan olevan ongelmia, niin apua kannattaa hakea madollisimman pian. Yleensä kun tahto olla niin, että ajan kuluessa selvittämättömät ongelmat vain pahenevat. Aika ei siis välttämättä paranna.

Perheneuvonta on uusien näkökulmien etsimistä parisuhteen vaikeissa tilanteissa. Näin voi olla esimerkiksi, kun puolisot ovat etääntyneet toisistaan ja puhumattomuus täyttää kodin. Parisuhteen ajaa usein kriisiin myös jatkuva riitely, uskottomuus, väärä vallan käyttö sekä läheisyyden, hellyyden ja seksuaalisuuden ongelmat.

Lahden perheasian neuvottelukeskuksen palvelut ovat tarkoitetut Lahden lisäksi Asikkalan, Hartolan, Heinolan, Hollolan, Kärkölän, Myrskylän, Orimattilan, Padasjoen, Pukkilan ja Sysmän asukkaille.

Palvelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

- Asiakkaaksi voi tulla soittamalla ajanvarausnumeroomme. Tällöin kysymme perustiedot tilanteestasi, Vesala opastaa.

Puhelinpäivystys on maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 8 – 11. Kesäaikana 18.6. - 19.8.2018 puhelinpäivystys on maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 8 – 11.

Perheasiain neuvottelukeskus sijaitsee Lahdessa, Vapaudenkatu 6 A, 2. krs.

Perheasian neuvottelukeskus

Markku Lehtinen
markku.lehtinen@evl.fi

Jaa artikkeli