Vokaaliyhtye Piacere Hämeenkosken kirkossa

Vokaaliyhtye Piacere koostuu kahdeksasta naislaulajasta.

Kaunis, rauhoittava ja kehtolaulunomainen. Niillä sanoilla on kuvattu ranskalaissäveltäjä Gabriel Faurén teosta Requiem, joka kuullaan Hämeenkosken kirkossa viimeisenä sunnuntaina 26.11. kello 19. Teos lauletaan Desmond Ratcliffen diskanttilauluyhtyeelle tekemänä sovituksena, jonka esittää lauluyhtye Piacere johtajanaan Taina-Maaria Rautasuo. Konsertin sopraanosolisti on Pia Freund ja pianisti Ari Lehtonen. Gabriel Fauré ei halunnut säveltää sielunmessua, joka loisi kuulijalle synkän mielikuvan, vaan hän halusi korostaa sävelkielensä avulla valoisuutta ja lempeyttä.

Marraskuun ja kirkkovuoden loppuun tämä mietiskelevä teos sopii erityisen hyvin. Kuulijalla on mahdollisuus rauhoittua sen sävelien myötä - kuten luonto on rauhoittunut talvilepoon eikä joulun ”sesonki” ole vielä kiihkeimmässä vauhdissa. On siis mahdollisuus tulla hengähtämään hetki lempeyden ääreen.

Vokaaliyhtye Piacere on kahdeksasta naislaulajasta koostuva lauluyhtye, jonka kaikki laulajat asuvat Kanta-Hämeen alueella. Yhtye sai alkunsa vuonna 2005 Pia Freundin pitämän laulukurssin jälkeen, kun kurssilla mukana olleet laulajat halusivat jatkaa yhdessä laulamista yhtenäisen äänenkäytön hengessä. Alusta lähtien jokaisen laulajan äänenhuoltotunnit ovat kuuluneet yhtyeen toimintaperiaatteisiin yhteisten yhtyeharjoitusten lisäksi. Vuodesta 2007 lähtien Piaceren taiteellisena johtajana on toiminut Taina-Maaria Rautasuo.

Vuonna 2013 Vokaaliyhtye Piacere julkaisi esikoislevyn, joka sisältää yhtyeen ohjelmistoon olennaisesti kuuluvan, Benjamin Brittenin säveltämän teoksen ”Ceremony of Carols”. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma on 10 euroa.

Laura Visapää
laura.visapaa@evl.fi
@

Jaa artikkeli