Suomi 100 - juhlamessu

Suomen 100-vuotista historiaa juhlitaan Suomalaisessa messussa Ristinkirkossa 19.11.

Suomalainen messu on Suomen 100-vuotisjuhlavuoden juhlamessu Ristinkirkossa reilun viikon päästä. Messu kokoaa laulukuoroja ja toivottavasti myös messuun osallistujia ympäri maakuntaa.

Juhlamessun runkona on Lasse Heikkilän 1997 säveltämä Suomalainen messu, joka pohjautuu suomalaiseen kansanmusiikkiin. 100-vuotiasta Suomea juhlistamaan Heikkilä on versioinut juhlamessun. Juhlamessuun on sävelletty uusia kappaleita, ja teoksessa käydään läpi Suomen itsenäisyyden ajan historia. Yleisö pääsee osallistumaan laulaen. Messuun sisältyy ajatus Jumalan johdatuksesta Suomen kansan vaiheissa. Messu muistuttaa kristinuskon merkittävästä roolista maamme itsenäistymisen aikoihin.

Ristinkirkon juhlamessun kuoroissa laulaa yli kaksi sataa laulajaa. Lasten ja nuorten kuorot ovat Lotilan luokkien kuoro ja Tiirismaan luokkien kuoro. Aikuisten kuorot ovat Kohtaamispaikan kuoro, Tuomaskuoro, PreGo, Lammin seurakunnan juhlakuoro, Asikkalan suomalaisen messun kuoro ja Päijät-Hämeen juhlakuoro. Miikka Kallion bändi soittaa, puheen pitää Keski-Lahden kirkkoherra Miika Hämäläinen ja liturgina on Kaija Jyrkkä. Suomen juhlan kunniaksi esiintyjille annettu on tilaisuuden arvoa kunnioittava pukukoodi: kansallispuku tai sinivalkea asu.

Suomi 100 –juhlamessu

Suomalaisen messun juhlaversio

Ristinkirkossa 19.11. kello 18

kuoroja, Miikka Kallion bändi, yhteislaulua

puhe Miika Hämäläinen, liturgi Kaija Jyrkkä

Laura Visapää
laura.visapaa@evl.fi
@

Jaa artikkeli