Heinolan Sirpaleet kuorokisan voittoon

Heinolan Sirpaleet voittivat kuorokisan.

Kristillisen Eläkeliiton ja Radio Dein järjestämä Soraäänistä sulosointuihin huipentui lauantaina 21.10 Riihimäellä järjestettyyn korkeatasoiseen finaaliin, jossa esiintyivät Ylistysryhmä Sirpaleet Heinolasta, Caritas-kuoro Alavudelta, Kamarikuoro Capotela Kankaanpäästä sekä Kälviän helluntaiseurakunnan kitarakuoro.

Radio Dei ja Kristillinen Eläkeliitto haastoivat Suomen juhlavuoden kunniaksi ikäihmisiä kokoamaan lauluryhmän ja valmistamaan musiikkiesityksen, jossa nousee esiin Suomen itsenäisyys sekä hengellinen näkökulma. Kilpailu oli samalla osa Kristillisen Eläkeliiton Laulun aika -teemaa, jonka tarkoituksena on rohkaista ihmisiä laulamaan, soittamaan ja nauttimaan musiikista ilman paineita.

Senioreille suunnatun laulukilpailun finaali järjestettiin Riihimäen keskuskirkossa Kristillisen Eläkeliiton syysjuhlien yhteydessä. Tilaisuus kuultiin suorana Radio Dein taajuuksilla.

Kaikkiaan kilpailu kokosi yli 600 osallistujaa ja 29 joukkuetta, joista finaaliin oli valittu neljä ryhmää, joista finaalituomaristoon kuuluvat Antti Suonio, Anna Pöyhönen, Antero Sala, Tuomas Tarkkanen ja Tuula Kivistö valitsivat voittajan.

– Vaikuttavaa on ollut se, miten kaikki kuorot ovat heittäytyneet. Ei ole ollut pelkkää suorittamista, vaan on löytynyt rohkeutta, kertoo Anna Pöyhönen. Hänen mukaansa musiikkiryhmiä on yhdistänyt ilo ja kannustava ilmapiiri.

Tuomariston tehtävä ei ollut helppo, sillä ryhmien esitykset olivat taidokkaasti toteutettuja ja persoonallisia. Voittajaksi selviytyi yksimielisellä päätöksellä Annamari Parikan johtama Ylistysryhmä Sirpaleet Heinolasta. Voitokas esitys sisälsi kaksi Hannu Huhtalan sävellystä, Anna Sade, Jumala sekä Rakkaus valloittaa.

- Kilpailu oli upeasti ideoitu, iloitsee ylistysryhmä Sirpaleiden johtajana toimiva Annamari Parikka. Kriteereissä ei painotettu niinkään suorituksen virheettömyyttä, vaan luovuutta ja sitä, kuinka laulujen viesti tavoittaa kuulijan sydämen. Kisan erilaisuus ja leikkimielisyys houkutti myös Sirpaleita osallistumaan.

- Kuoroon ei ole pääsyvaatimuksia tai laulutestejä. Kaikki halukkaat ovat tervetulleita, Parikka toteaa. Toiminnassa tärkeää on pitää kirkkaasti esillä kristillistä sanomaa. Voiton taustalla Parikka näkee kuoroperheen hyvän yhteishengen ja myös sen, että esitetyt laulut sopivat hyvin juuri tälle kuorolle.

Voittoa juhlistettiin jo paluumatkalla iltapalan merkeissä. Ensi vuoden puolella suunnitelmissa on järjestää kiitosjuhla kun Sirpaleet helmikuussa täyttää 20 vuotta. Palkintorahat ryhmä aikoo käyttää esiintymismatkojen järjestämiseen.

Laura Visapää
laura.visapaa@evl.fi
@

Jaa artikkeli