Piispa vihkii käyttöön uuden uurna-alueen

Uurna-alueelle on pystytetty mm. noin 43 metriä pitkä muuri, joka on pystytetty suurimmaksi osaksi kierrätetyistä hautakivistä. Kuva: Markku Lehtinen

Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo vihkii Lahden Läntisen hautausmaan laajennuksen, sunnuntaina 11.6. Tilaisuus alkaa klo 10 messulla, joka toimitetaan Läntisen hautausmaan kappelissa. Salpausselän kirkossa ei ole tuolloin messua.

Messussa ehtoollinen jaetaan intinktiona. Intinktio on ehtoollisen jakamista niin, että leipä kastetaan viiniin ja ojennetaan sitten seurakuntalaiselle.

Messun jälkeen kirkkokansa siirtyy kulkueena uudelle uurna-alueelle vihkitoimitukseen. Uurna-alueen lisäksi käyttöön vihitään samalla myös vielä rakentamaton laajennusalue.

Tämän jälkeen on vielä kahvitarjoilu, ja noin klo 12 hautausmaahan voi tutustua oppaan johdolla.

Uusi uurna-alue sijoittuu hautausmaan itäreunalle. Näkyvin uusi rakennelma on noin 43 metriä pitkä muuri, jonka juurelle tulee hautapaikkoja. Sen lisäksi alueelle tulee uurnahautoja kaarevien hiekka- ja nurmikäytävien varsille. Alueen rakennustyöt valmistuivat viime syksynä. Tänä keväänä ja alkavana kesänä alueella tehdään vielä mm. viherrakennus- ja istutustöitä.

Ensimmäiset uurnat uudelle alueelle lasketaan piakkoin. Alueella on hieman alle 500 hautapaikkaa.

Markku Lehtinen
markku.lehtinen@evl.fi

Jaa artikkeli