Markus
Luukkonen

Pääkirjoitukset

Uudistuvaa yhteisöllisyyttä

Uuden vuoden alku on lupauksien aikaa.

Tässä aviisissa käsitellään monipuolisesti Lahden seurakuntien uutta strategiaa. Sen nimi on ”Kirkko on enemmän”. Sosiaalisessa mediassa olemme omaksuneet lisäksi aihetunnisteen ”uudistuvaa yhteisöllisyyttä”.

Kirkko on enemmän tarjoaa sisällöllisen perustan seurakuntien eri työmuotojen esittelylle. Aiomme kertoa vuoden mittaan, mitä nykyaikainen kirkko tekee ja minkälaisia osallisuuden ja yhteisöllisyyden muotoja se tarjoaa eri-ikäisille ja erilaisissa elämäntilanteissa oleville ihmisille. Uudistuvaa yhteisöllisyyttä puolestaan viittaa siihen, että seurakunnissa tehdään töitä, jotta olisimme entistä paremmin läsnä lahtelaisessa elämänmenossa.

Tämä työ on muuten jo käynnissä. Sosiaalinen media on kuulunut menneenä syksynä painopistealueisiin. Kanaviemme seuraajamäärät ovat kehittyneet hienosti: Facebookissa seuraajia on nyt 11 prosenttia enemmän kuin viime kesänä, ja tilimme on Suomen luterilaisista seurakunnista kolmanneksi seuratuin Tampereen ja Helsingin jälkeen. Instagramissa nousu on ollut vielä nopeampaa: kasvua on tapahtunut puolessa vuodessa jopa 24 prosenttia.

Lisäsimme syksyllä tuntuvasti videoiden tarjontaa. Videot ovat löytäneet yleisönsä varsinkin Facebookin kautta. Niiden avulla on mahdollista tavoittaa selvästi nuorempia kohderyhmiä kuin lehden avulla.

Aiomme uudistaa myös tätä runkolehteä. Kirkonseutu on vakiinnuttanut paikkansa monessa päijäthämäläisessä kodissa. Aika on kuitenkin nakertanut sen ilmettä ja luettavuutta. Uudistuksen keskeisiä tavoitteita ovat uutis- ja ilmoitusaineistojen entistä selkeämpi jäsentely, ulkoasun ajanmukaistaminen sekä sisällön vahvempi konseptointi. Lehden tunnusomainen linja alueen kristillisenä mediana tulee säilymään.

Yksi uudistus astuu voimaan saman tien: lehdessä aloittaa uusi sairaalasielunhoitajien toimittama kolumnipalsta. Se vuorottelee vanhan tutun Perheneuvojan kanssa.

Lehdellä on verkossa blogiosio, ja myös sen kirjoittajakunnassa tapahtuu muutoksia. Uusina kirjoittajina aloittavat syksyn 2018 seurakuntavaalien lahtelainen ääniharava, kapteeni Ohto Oksanen Nastolasta sekä lukiolainen Aino Taskinen Hollolasta.

Jaa artikkeli