Hyvä paimen

Käytä lahjojasi viisaasti

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta uskollisuus?

Uskollisuus ei tarkoita kenellekään meistä täysin samoja asioita, sillä me kaikki koemme uskollisuuden eri tavalla. Se on sana, jota voi olla vaikea määritellä. Mielestäni uskollisuus on sitä, että omistaudumme johonkin asiaan kunnolla. Ihmiset ovat toisilleen uskollisia esimerkiksi silloin, kun he eivät petä toisen luottamusta. Uskollisuus on lupauksien pitämistä – toiseen luottamista.

Nykypäivänä luottaminen voi olla vaikeaa. Maailma on täynnä erilaisia epäilyksiä toisiamme kohtaan. Mihin voimme oikeasti luottaa? Joskus joudumme pettymään, mutta onneksi maailmasta löytyy myös rehellisyyttä.

Erityisesti luottamisen vaikeus korostuu silloin, kun jonkun luottamus on rikottu. Luottamusta on vaikea saada takaisin kasaan, mutta se on mahdollista. Kukaan meistä ei ole täydellinen. Jokainen meistä varmaan on tehnyt jotain eri tavalla, kuin on sovittu. Minunkin luottamukseni on rikottu, mutta myös minä olen joskus luistanut pienesti lupauksistani.

Kiusaukset johtavat meitä välillä harhaan. Olemmeko aina luottamuksen arvoisia? Kukaan meistä ei ole täydellinen, mutta silti me saamme anteeksi pyydettäessä.

Vaikka uskollisuutta on monenlaista, niillä on myös jotain yhteistä. Tämä yhteinen asia on rakkaus. On olemassa sanonta, jonka mukaan uskollisuus ja rakkaus kulkevat käsikädessä. Jos jotain rakastaa ehdoitta, on helppoa olla uskollinen.

Tämä ei ole helppoa meille, mutta se on helppoa Jumalalle. Jumala varjelee kaikki päivämme nyt ja aina, sillä Hän rakastaa meistä jokaista. Jumala on aina luottamuksen arvoinen.

Tämän sunnuntain tekstit kehottavat meitä olemaan uskollisia Jumalalle. Meillä on velvollisuus käyttää Hänen suomiaan lahjoja viisaasti. Jos teemme näin, saamme rakkautta Jumalalta sekä muilta ihmisiltä. Tätä voi sanoa terveen elämän edellytykseksi. Ollessamme uskollisia Jumalalle ja toisillemme levitämme maailmaan hyvyyttä.

Lopuksi voimme miettiä sitä, olenko minä joskus rikkonut jonkun toisen luottamuksen. Onko minun luottamukseni rikottu? Miltä se tuntui?

On tärkeää, että olemme itse luottamuksen arvoisia ja muistamme myös tarpeen tullen pyytää anteeksi.

Kirjoittaja työskenteli nuorisotyön harjoittelijana Hollolan seurakunnassa.

Kreeta Käkilehto

Jaa artikkeli