Hannes
Wallin

Hyvä paimen

Parahin seurakunnan luottamushenkilö

Olet tärkeässä työssä päättämässä asioista omassa seurakunnassasi ja Lahden seurakuntayhtymässä. Siunausta ja menestystä tehtävään joka sinua odottaa. Sinulla on edessäsi sopivan kokoinen haaste – toimia kaikessa oikein.

Kyse on lähestymiskulmasta asioihin. Avoin ja toisia kunnioittava mieli ovat tärkeitä apuja. Luterilaiseen kirkkoon kuuluu enemmistö suomalaisista, ja hengellisiä korostuserojakin siis löytyy runsaasti.

Tulet ottamaan tavallaan kantaa koko elämän kirjoon. Sinun ideoitasi tarvitaan siinä, miten evankeliumi voisi parhaiten koskettaa. Sinulla on tärkeää asiantuntemusta myös meille, ehkä vuosikymmeniäkin kirkon tehtävissä olleille työntekijöille. Miten kohdata seurakuntana kaikkea ympärillä olevaa. Miten kohdata lapsia, nuoria ja perheitä. Miten kohdata kaikkia seurakuntalaisia ja miten toteuttaa rakkauden palvelutyötä. Miten elävöittää messua, miten löytää luontevia tapoja toimia niin, että seurakunnan toimintaan osallistuminen on mielekästä.

Seurakunta on hengellinen yhteisö, meillä on tärkeä tehtävä toistemme lähimmäisinä. Osallistu myös seurakunnalliseen toimintaan, se on hyvä opettaja.

Pidä Herraltamme saatuna tehtävänä myös taloudellisiin ja hallinnollisiin asioihin osallistumista. Maallinen ja hengellinen kuuluvat vääjäämättä yhteen luottamushenkilön tehtävissä. Raamattu puhuu kasteesta 40 jakeessa, rukouksesta 275 jakeessa, uskosta 350 jakeessa, rakkaudesta 650 jakeessa. Rahasta ja taloudesta raamattu puhuu 2350 jakeessa. Siunausta matkaan.

kirkkoherra

Joutjärven seurakunta

Jaa artikkeli