Klaveerimusiikin suurteos Ristinkirkossa

Väinö Jalkanen

Johann Sebastian Bachin harvoin kuultu klaveerimusiikin suurteos kuullaan Lahdessa tammikuussa, kun pianisti Väinö Jalkanen esittää vuodelta 1722 peräisin olevan Das Wohltemperierte Klavier -kokoelman ensimmäisen kirjan kannesta kanteen Ristinkirkossa.

Kyseessä on eräänlainen koko länsimaisen pianokirjallisuuden kivijalka. Teos on aiemmin kuultu tässä laajuudessa vain muutaman suomalaispianistin esittämänä. Suomessa teosta ovat lisäksi esittäneet myös pianistit András Schiff sekä Svjatoslav Richter.

Lahden konsertin järjestelyissä on mukana Keski-Lahden seurakunta, ja konsertti on samalla osa Suomen kulttuurirahaston tukemaa yhdentoista kaupungin laajuista kiertuetta.

Väinö Jalkasta on aiemmin tänä vuonna kuultu mm. kansainvälisen Maj Lind -pianokilpailun välierässä sekä BIS-yhtiön ja Lapin kamariorkesterin uusimmalla Kalevi Ahon musiikkia sisältävällä levyllä. Jalkanen on lisäksi ollut perustamassa monitaiteellista Kaivos-festivaalia Outokummun vanhalle kuparikaivokselle ja esiintynyt Yhdysvalloissa, Venäjällä sekä useissa Euroopan maissa.

Johann Sebastian Bach,

Das Wohltemperierte Klavier I (1722)

24 Preludia ja fuugaa

Väinö Jalkanen, piano

Ristinkirkko, Lahti

Tiistai 23.1. klo 19

Vapaa pääsy, ohjelma 10 e

Laura Visapää
laura.visapaa@evl.fi
@

Jaa artikkeli